Rutte tegen Oekraïens parlement: “Band met Europese Unie wordt elke dag sterker”

Premier Rutte heeft een duidelijke boodschap voor het Oekraïense volk: Nederland staat achter Oekraïne. En zijn verhaal bevat ook een Europese noot.

1 min. leestijd

“Vanuit Nederland wil ik 1 simpele boodschap overbrengen: wij staan achter jullie”. Met die woorden opent premier Rutte zijn toespraak voor het Oekraïens parlement, een toespraak die hij vandaag hield op uitnodiging van president Zelensky. Naast de veroordeling van de Russische agressie tegen Oekraïne en het onderstrepen van de Nederlandse bereidheid om Oekraïense vluchtelingen op te vangen, zit er vooral een Europese noot in de boodschap van Rutte.

Brussel staat klaar

“Oekraïne was voor de oorlog al een gewaardeerd lid van de Europese familie. Maar het wordt voor mij duidelijk dat de band met de Europese Unie elke dag sterker wordt. De Europese lidstaten moeten nu verenigd blijven in hun steun aan Oekraïne en de strijd tegen de Russische agressie. Zelfs als de prijs hoog is. Het is belangrijk dat we elke mogelijkheid benutten om de samenwerking tussen Oekraïne en de Europese Unie te versterken.”

I

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie