Regionaal geluk floreert in Europa

1 min. leestijd
Munich, Germany – September 7th, 2018: Close-up of the weather tower station (Wetterturm) with barometer and hygrometer of the Deutsches Museum, Munich, Bavaria, Germany, Europe. The Deutsches Museum is one of the world famous for science and technology

Jij zit in je maag met de economische situatie in jouw regio. Je maakt je zorgen over werkloosheid, klimaatverandering en bovenal de stijgende energierekening. Toch? Een groot deel van de Nederlandse bevolking in ieder geval wel, dat blijkt uit een recent onderzoek genaamd ‘Flash Eurobarometer’. Meer dan 60.000 Europeanen beantwoordden een enquête met daarin vragen over de toekomst van hun regio. Waar kijken waar naar uit, of tegenop?

Duizenden telefoontjes

Tussen september en oktober werden duizenden mensen uit de 27 EU-lidstaten gesproken. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de toekomstvisie van Europeanen over hun regio. Zijn we optimistisch?

Ja! Ondanks de aanslepende coronacrisis die ook in Nederland weer drie weken van de ongelimiteerde vrijheid afsnoept, zijn veel respondenten tevreden over de toekomst van hun regio. In totaal geeft 80% van de Europeanen zelfs aan dat de levenskwaliteit in hun regio goed is. Een meerderheid meldt daarbij dat de lokale economie naar hun gevoel stabiel en sterk genoeg is. 

Kopzorgen

Toch zijn er onder de Nederlandse ondervraagden ook wat zorgen. De volgende problemen kwamen, het meest naar voren uit al die telefoontjes bij Nederlanders: Werkloosheid, gezondheid, kosten van levensonderhoud en klimaatverandering

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie