Podcast | Provincies: Bestemming Brussel!

Oudejaarsdag is natuurlijk ook een mooi moment om vooruit te blikken op het aankomende jaar. Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats. Ook Nederlanders in het buitenland mogen voor het eerste meestemmen. Samen met het Huis van de Nederlandse Provincies maken we een podcastreeks over de rol van Europa in de provincie. Met op 15 februari een spetterend verkiezingsdebat in Brussel, verklaren we de provinciale statencampagne voor geopend!

1 min. leestijd

Welke Europese zaken die de provincies raken staan op het spel tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart 2023? In en serie podcastverhalen in de aanloop naar de verkiezingen verkennen Bert van Slooten en Yves Lacroix de spannende thema’s met de hoofdrolspelers. Vier afleveringen met regionale en Europese politici. Van de twaalf provinciehoofdsteden naar Brussel en terug.

Over grensoverschrijdende criminaliteit. En het belang van goede spoorverbindingen in de provincie en welke rol spelen Brussel en China daarbij? Ook stikstof, dat zich niet aan grenzen houdt en de kansen van waterstof komen aan de orde. Net als grenswerkers en regionale bedrijven die wereldspelers worden. 

Beluister de trailer van deze podcastreeks hier om in de stemming te komen, vanaf 16 januari gaan we van start!

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie