Pot met geld voor grenzeloze innovatie

2 min. leestijd
Coins in denominations of 1 and 2 euros against the background of euro banknotes of various denominations

Het staat voor Innovatie, Investering en Interregionaal, drie keer een i en dus wordt het programma i3 genoemd. Het is een nieuwe pot met geld in Brussel voor ondernemers en startups, met name om nieuwe initiatieven te helpen voet aan de grond te krijgen. In totaal is er 570 miljoen euro beschikbaar.

Een speciale groep met deskundigen zal beoordelen of de plannen aan de criteria voldoen. Zoals bij alle nieuwe subsidies dezer dagen, moeten de plannen groen zijn om in aanmerking voor geld uit Brussel te komen. Bovendien moet het helpen bij de digitale transitie. Wanneer een idee ook nog eens een achtergestelde regio vooruit helpt dan is de subsidie bijna binnen. Ook grensoverschrijdende projecten hebben een grotere kans op geld.

Volgens Eurocommissaris Elisa Ferreira die over het geld gaat is samenwerking, ook over de grenzen, van groot belang voor de economieën van de lidstaten. “Zo worden we innovatiever, concurrerender en ontstaat er meer samenhang in de Europese Unie.”

Nederland

In Nederland zijn er vier regio’s (noord, oost, zuid en west) die in aanmerking komen voor de pot met geld. Zo heeft het Noorden al gezegd dat ze geld willen voor de omschakeling van fossiele naar duurzame energie en modernisering van de zorg. De aanvragen moeten voor 1 februari volgend jaar worden ingediend. Op 9 december is er een online dag voor bedrijven die willen weten of ze recht hebben op de subsidie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie