Podcast | Uitglijder van Timmermans en een afgezwakte bodemwet

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

Eurocommissaris Frans Timmermans noemde storm Poly een treurig voorbeeld van klimaatopwarming. Meteorologen floten hem meteen terug omdat het te kort door de bocht is om dat verband op die manier te trekken. Waarom deed Timmermans deze ongelukkige uitspraak?

Verder in onze podcast ‘Van Den Haag tot Brussel’ deze week een vaste rubriek: de Europese Commissie maakt zich zorgen om het milieu en komt met een plan van aanpak. Deze keer draait het om een voorstel voor een nieuwe bodemwet. Het gaat om een wet die flink afgezwakt is. Waarom moest er water bij de wijn?

Tenslotte was er deze week witte rook voor een nieuw Europees munitieplan. Met een stevige subsidiepot moet de Europese defensie-industrie een duwtje in de rug krijgen. Zo hoopt Brussel de steun aan Oekraïne vol te houden. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie