Podcast | De Europese week in tien minuten

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

In onze nieuwe podcast ‘Van Den Haag tot Brussel’ praten we je in tien minuten bij over de Europese actualiteit. We beginnen de eerste aflevering met een spectaculaire plottwist op één van de belangrijkste Europese klimaatdossiers. Het voorstel om auto’s die op benzine rijden uit de EU te bannen, zorgde namelijk op het allerlaatste moment voor heel wat ophef.

Vervolgens reizen we door naar Rome. Daar lijkt de vonk tussen de Italiaanse premier Giorgia Meloni en Mark Rutte volledig over te slaan. En dat heeft alles te maken met het migratiedossier. In Brussel probeert staatssecretaris Eric van der Burg dan weer om lidstaten voor de Nederlandse asielkar te spannen.

Tot slot is er ook nog tijd voor koninklijk nieuws. Want ter ere van het dertigjarige bestaan van Slowakije bezocht ons koningspaar dat land. Onze eindredacteur Tinne Horemans was erbij en doet verslag.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie