Podcast | De Europese week in tien minuten

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

In onze nieuwe podcast ‘Van Den Haag tot Brussel’ praten we je in tien minuten bij over de Europese actualiteit. 13 procent, dat is wat vrouwen in Europa minder verdienen dan hun mannelijke collega’s voor hetzelfde werk. In Nederland is de loonkloof zelfs meer dan 14 procent. Europarlementariër Samira Rafaëla (D66) was hoofdonderhandelaar voor een nieuwe Europese wet die dit moet tegengaan. Haar collega Michiel Hoogeveen van JA21 vindt dat Europa zich hier niet mee moet bemoeien.  

Vervolgens belt Jasper Roorda met Bijou van der Borst, onze klimaatredacteur over kernenergie en hoe de Duitsers en de Fransen uiteindelijk uit een moeilijke discussie kwamen over hoe groen kernenergie al dan niet is. Nederland zat tussen twee vuren op dit dossier, maar er is een deal, wie zou de discussie gewonnen hebben? Je hoort het in onze vierde aflevering van de podcast Van Den Haag tot Brussel.

Tot slot gingen we naar Utrecht. Deze regio werd eerste in een nieuw Brussels lijstje over het beste Europese vestigingsklimaat. Welke Nederlandse regio’s vielen nog meer in de prijzen? Luister via onderstaande link:

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie