Podcast | De Europese week in tien minuten

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

In onze nieuwe podcast ‘Van Den Haag tot Brussel’ praten we je in tien minuten bij over de Europese actualiteit. We beginnen deze derde aflevering met de onrust over de sluimerende bankencrisis. Volgens onze premier is er geen vuiltje aan de lucht. 

Vervolgens trekken we naar het fameuze Luxemburgplein voor een gesprek met Tijn Sadée, een veteraan in de Europese journalistiek. Want deze week was het weer tijd voor een Europese top. Tijn praat ons bij over hoe het eraan toegaat achter de schermen bij zo’n evenement.

Tot slot staan we stil bij het ‘recht op reparatie’. Met een ambitieus nieuw voorstel wil de Europese Commissie ervoor zorgen dat we onze spullen minder snel gaan weggooien. Gaat het hierdoor eindelijk mogelijk worden om de batterij van die verder perfect werkende iPhone gewoon te vervangen?

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie