Podcast | De Europese week in tien minuten

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

In onze nieuwe podcast ‘Van Den Haag tot Brussel’ praten we je in tien minuten bij over de Europese actualiteit. We beginnen de tweede aflevering met het Europees Parlement dat bijeenkwam in Straatsburg. Daar hadden de Europarlementariërs het over thema’s als de Brexit, abortus en de energiemarkten, maar wij staan vooral stil bij een nieuwe wet die onze huizen fors moet gaan verduurzamen.

Vervolgens reizen we door naar Oekraïne. Want de gevechten gaan daar nog altijd verder. In de tussentijd begint Oekraïne echter door de munitievoorraden heen te geraken. Een nieuw Brussels plan om gezamenlijk munitie in te kopen voor Oekraïne nadert het eindstation.

Tot slot staan we stil bij de Provinciale Statenverkiezingen. Brusselse Nieuwe is natuurlijk benieuwd naar wat dit betekent voor de relatie tussen Brussel en de provincies. Redacteur Yves Lacroix zocht daarom uit wat deze wissel van de macht inhoudt voor het Huis van de Nederlandse Provincies, een instantie die opkomt voor de belangen van onze provincies in Brussel.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie