Podcast | De Europese christendemocraten werpen zich op als plattelandspartij

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

Het Europees Parlement hield een groot debat over de gevolgen van alle klimaatplannen voor onze boeren. De Europese christendemocraten (EVP) zagen de kans schoon om zich op te werpen als dé plattelandspartij. Zit de snelle opmars van BBB daar voor iets tussen?

Verder blikken we terug op de Europadag. Want werd deze feestdag van de EU wel gevierd in Nederland? En wat vieren we eigenlijk op deze feestdag? In de Tweede Kamer zorgde de dag van Europa in elk geval voor een politiek relletje.

Tot slot hebben we het nog over spionagesoftware. Verschillende lidstaten worden ervan beschuldigd oppositieleden en journalisten te hebben afgeluisterd. Europarlementariërs Jeroen Lenaers (CDA) en Sophie in ‘t Veld (D66) gingen samen met het Europees Parlement op onderzoek.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie