Oostenrijk zet Nederland op de zwarte lijst vanwege omikron

1 min. leestijd
Doctor with blood sample of Covid-19 Omicron B.1.1.529 Variant and general data of covid-19 Coronavirus Mutations.

Nederlanders die naar Oostenrijk reizen moeten daar tien dagen in quarantaine. Het Alpenland heeft Nederland samen met Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen tot ‘virusvariantengebied’ verklaard. 

Een woordvoerder van de Oostenrijkse regering verantwoordt het vergaande besluit door te wijzen op ‘drastisch stijgende gevallen van omikron’ in Nederland. De nieuwe inreisregels gaan gelden vanaf kerstnacht.

Met booster wel welkom

Uitgezonderd van de quarantaineplicht zijn mensen die reeds een booster hebben ontvangen. De 10-dagen afzondering kan na vijf dagen worden beëindigd met een negateve PCR-testuitslag.

De Oostenrijkse regering erkent dat omikron ook in Oostenrijk al voorkomt. Op de vraag hoe zinvol het daarom is om zo hard in te grijpen in het vrij verkeer van personen zei de woordvoerder tijdens een persconferentie: “Het is al in het land. Maar het gaat er om de uitbraak zo lang mogelijk af te remmen.”

Oostenrijk heeft net een algehele lockdown achter zich en nog steeds gelden er strenge regels voor mensen die niet zijn gevaccineerd. Inmiddels dalen de besmettingen, maar de regering in Wenen verwacht dat vanwege omikron het virus snel weer op zal laaien: “We willen de ziekenhuizen ontlasten en de dalende trend zo lang mogelijk vast houden”.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie