Ook Europees slaan GroenLinks en PvdA handen ineen

2 min. leestijd
Man giving fist bump in sun rising nature background. power of teamwork concept. vintage tone

De fracties van PvdA en Groen Links in het Europees Parlement hebben afgelopen week voor het eerst samen vergaderd. Besloten is om regelmatig met elkaar te overleggen. Er komen geen formele wekelijkse fractievergadering. Ook al omdat de twee partijen deel uitmaken van verschillende groepen in het parlement (De Groenen en de S en D, de sociaaldemocraten). Wel gaan de parlementariërs onderling meer samenwerken.

Zo zijn Tineke Strik (Groen Links) en Thijs Reuten (PvdA) deze week samen op werkbezoek in Polen om aan de grens te kijken wat de situatie is, of er inderdaad mensen worden tegengehouden door Polen en of het grensagentschap Frontex daar een rol bij speelt.

Bij elkaar

Beide partijen erkennen dat veel standpunten dicht bij elkaar liggen. Twee jaar geleden bij het opstellen van de stemwijzer, hebben medewerkers zich het hoofd gebroken over een extra stelling, omdat er geen verschil was tussen de programma’s.

Militairen

Het idee om samen op werkbezoek te gaan is volgens de partijen dan ook logisch. Ondertussen heeft Polen gezegd dat het 10.000 extra soldaten naar de grens met Wit-Rusland stuurt, om te zorgen dat de grens waterdicht wordt. Ook Duitsland is bezig om meer agenten naar de grens tussen de bondsrepubliek en Polen te sturen. Minister Horst Seehofer zegt in de krant Bild dat er de afgelopen maanden meer dan 6.000 migranten via Polen (en dus Wit-Rusland) het land zijn binnengekomen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie