Nederlandse studenten toerisme in de prijzen

2 min. leestijd
chef cooking

Nederlandse studenten hebben 15 medailles in de wacht gesleept. Ze vielen in de prijzen tijdens de 34e conferentie van de Europese vereniging voor hotel-, en toerisme-scholen in Estland. Leerlingen van onder meer het ROC Mondriaan uit Den Haag hebben daar prijzen ontvangen in verschillende disciplines zoals culinaire kunst en uitserveren.

prijzenkast

Afgelopen week namen ruim 20 Europese scholen en bijna 300 studenten deel aan de wedstrijd waarin gouden, zilveren en bronzen medailles verdeeld werden over elf disciplines.

De Nederlandse delegatie bestond uit maar liefst 87 docenten en leerlingen van onder meer ROC Da Vinci College uit Dordrecht, het Deltion College uit Zwolle en het ROC Mondriaan uit Den Haag. Die laatste school is bijzonder goed in de prijzen gevallen: maar liefst 5 van de 9 leerlingen die de school vertegenwoordigen, kregen een medaille.

De Haagse studenten kregen de hoogste waardering op het onderdeel ”in teamverband koken” en receptie-werk, maar ook in de categorie toerisme, culinaire kunst en restaurant-service vielen Nederlandse studenten in de prijzen. In totaal gingen 7 gouden medailles, 4 zilveren medailles en 4 bronzen medailles mee naar Nederland. En de volgende editie? Die zal worden gehouden in Italië.

De Europese associatie voor Hotel- en toerismescholen werd in 1988 opgericht en heeft tot doel het contact tussen deze scholen in Europa te versterken. Naast het delen van lesstof en leermethodes vinden er ook uitwisselingen van studenten en docenten plaats. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie