Nederlanders opgepakt vanwege betrokkenheid in investeringszwendel

1 min. leestijd
Gowing of cannabis – weed

Europese politie-eenheden werkten samen en arresteerden enkele Nederlanders die onderdeel uitmaken van het zwendelbedrijf JuicyFields, meldt Europol. Het gaat om een grootschalig investeringsnetwerk waar mensen konden investeren in medicinale cannabis. 186.000 mensen werden slachtoffer van deze zwendelpraktijken. De schade die het bedrijf heeft aangericht, komt op een bedrag uit van zo’n 645 miljoen euro.

Er waren al eerder verdachten in beeld. Voornamelijk uit Rusland, en naast verdachten uit ons land zijn ook mensen uit Duitsland, Italië, Letland, Malta, Polen, Jordanië, Amerika en Venezuela bij de zaak betrokken. Het grootschalige onderzoek werd uitgevoerd door 400 opsporingsambtenaren in 11 verschillende landen.

Deze Ponzi-regeling (een vorm van investeringszwendel) was te mooi om waar te zijn. De gemiddelde belegger zou bijvoorbeeld een eerste investering van 50 euro doen en kort daarna het dubbele worden uitbetaald. Het platform straalde geloofwaardigheid uit omdat het niet alleen vertegenwoordigd was in de digitale wereld, maar ook een betrouwbaar imago handhaafde door fysieke kantoren, personeel en vertegenwoordiging op evenementen in de cannabisindustrie. Wie nu op pagina van JuicyFields gaat kijken, ziet de namen van de gedupeerden vermeld staan. Het bedrijf beweert dat deze namen hun geld hebben teruggekregen.  

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie