Nederland opnieuw rood, rest van Europa kleurt mee

1 min. leestijd
Closeup of a nervous woman and her doctor wearing face masks and getting a vaccine shot in a doctor’s office

Het gaat niet goed met het aantal besmettingen in Europa, blijkt op de Europese coronakaart. In vergelijking met vorige week zijn alle landen een stuk donkerder gekleurd. Nederland is nu helemaal donkerrood gekleurd. En dat is voor het eerst sinds het begin van de covidcrisis.

Nederland was op de coronakaart van vorige week ook al donkerrood, maar de provincies Groningen en Drente hadden een nog iets lichtere tint.
Op de Europese kaart stonden toen ook nog wel groene en oranje landen. Nu zijn ze allemaal donkerder gekleurd. Er is op het Europese vasteland zelfs geen enkel groen stuk meer te vinden. Alleen het Italiaanse eiland Sardinië is nog groen.

 

2G in Tsjechië en lockdown voor niet-gevaccineerden in Slowakije

In verschillende Europese landen zijn al nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo wordt in Tsjechië vanaf aankomende maandag de 2G-maatregel ingevoerd. In Slowakije moeten niet-gevaccineerde drie weken in lockdown. In die periode mag je alleen als je gevaccineerd bent of van corona genezen naar restaurants, niet-essentiële winkels en publieke bijeenkomsten.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie