Nederland in Europese krant met The Voice-schandaal, kapsalontheater en Europese liefde

2 min. leestijd
Studio microphone and pop shield on mic in the empty recording studio with copy space. Performance and show in the music business equipment.

Niet alleen in Nederland werd op de nieuwe aflevering van Boos geklikt. In de Europese kranten wordt de aflevering ook besproken en doet het nieuws rondom het The Voice of Holland schandaal de nodige stof opwaaien.

In Spanje waar The Voice – of op z’n Spaans ‘La Voz’ – al sinds 2012 een enorm succes is wordt geschokt op het schandaal gereageerd. De Spaanse krant La Vanguardia bespreekt de aantijgingen en getuigenissen.

Het ‘verhoor’ van Tim Hofman met John de Mol wordt in Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tot in detail beschreven. “Zijn hand trilt een beetje, hij balt zijn vingers tot een vuist,” schrijft Thomas Gutschker, Europa correspondent voor de Duitse krant, over John de Mol. “Is het omdat de mediamagnaat echt geschokt is door wat hij net gezien heeft? Of omdat hij veel meer weet van seksueel geweld in zijn show dan hij toegeeft?”

Het artikel in de Duitse krant heeft als titel Lieber John, es sind nicht die Frauen schuld”, refererend aan de paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad van een groep vrouwelijke medewerkers van Talpa. Ook de Britse krant The Guardian bespreekt het statement van de vrouwen en de reactie van de Mol hierop.

Kapsalontheater

Nederlandse kappers zijn open. Concertzalen en theaters gesloten. De ludieke protestactie “kapsalontheater”, waar je naar de kapper gaat terwijl je geniet van een toneelstuk of een concert haalde het Europese nieuws. De Italiaanse krant Corriere della Sera schreef erover, maar ook Deutsche Welle en France24. En zelfs over de Europese grenzen, The New York Times wijde er een artikel aan.

Europese liefde

Een nieuwe Nederlandse regering met dezelfde partijen, maar toch is de houding ten opzichte van de Europese Unie veranderd. Veel relaxter, volgens The Economist. Nederland heeft zich lang verzet tegen collectieve EU-uitgaven, maar dat is aan het veranderen wordt beschreven in het stuk. Nederland is een smaak voor Europa aan het ontwikkelen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie