Nederland in de Europese krant met de Fremantle Highway en onzekere toekomst in Europa

Brusselse Nieuwe leest de Europese weekendkranten. Met daarin opnieuw veel aandacht voor de brand op de Fremantle Highway en de afnemende invloed in Europa door de politieke exodus.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Ook deze week is er weer veel internationale aandacht voor het afgebrande schip voor de Nederlandse kust, de Fremantle Highway. In de Süddeutsche Zeitung is te lezen dat het schip is afgesleept naar de Eemshaven, de grootste zeehaven van Noord-Nederland. Het schip vatte vlam en moest worden geëvacueerd voordat men het kon wegslepen naar een veilige locatie, is te lezen in The Guardian. Le Monde meldt dat er nog geen verdere details bekendgemaakt zijn over de oorzaak van de brand of eventuele verwondingen van de bemanning. De verwachting is dat er binnenkort een onderzoek zal worden ingesteld naar de precieze oorzaak van het incident.

Politico besteedt aandacht aan de gevolgen van de val van het kabinet voor de rol van Nederland in de EU. Met het vertrek van Mark Rutte, maar ook van Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra, verliest Nederland “hoofdrolspelers” in Europa, stelt de website. Nederland staat bekend als een assertieve lidstaat, met veel invloed op verschillende dossiers. De rol die de demissionaire ministers daar speelden, moet niet onderschat worden. Politico staat expliciet stil bij de rol van Rutte in het migratievraagstuk. Het is volgens Politico onzeker of de invloed van Nederland even groot blijft na de verkiezingen met een nieuwe, minder ervaren ministersploeg.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie