Naar VN-klimaattop met jonge klimaatlobbyisten

1 min. leestijd

Over politici op de klimaatconferentie in Egypte horen we genoeg. Maar daar in de gangen en vergaderzalen van de VN-klimaattop (COP27) vind je ook talloze jongeren die meepraten over hun toekomst. En soms zelfs veel harder dan politici durven, zeggen zij waar het op staat.

Zo ook de Nederlandse Scarlett Karoleva en Tomas Friedhoff van Circle of Sustainable Europe (CoSE). Deze lobbyisten spraken in Egypte met verschillende organisaties en politici over het belang van politieke participatie van jongeren. Wat premier Mark Rutte moet doen om “Olympisch Kampioen Klimaat” te worden in 2030, dat weten zij wel.

In de nieuwsbrief van Bijou van der Borst een uitgebreid interview met de jongeren, die zich erover verbazen dat onderhandelingen over een woord in de slottekst soms dagenlang duren. Ze zitten zelf niet aan de tafel waar het over de teksten gaat, maar proberen via bijna dagelijkse demonstraties en protesten aandacht te vragen. Omdat het nu tijd is voor daden, de tijd van woorden is voorbij, aldus deze jongeren.

Lees het interview met Scarlett en Tomas over hun ervaringen tijdens de VN-klimaatconferentie in de nieuwsbrief Klimaat & Energie

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie