Miljoenen uit Europa voor Nederlands klimaat

1 min. leestijd
Net Zero and Carbon Neutral Concepts Net Zero Emissions Goals A climate-neutral long-term strategy Ready to put wooden blocks by hand with green net center icon and green icon on gray background.

De vlag kan uit in Zuid-Limburg, Zeeuws-Vlaanderen, Groningen en Emmen, IJmond, Groot-Rijnmond en West-Noord-Brabant. De regio’s krijgen allemaal geld uit Brussel voor klimaatprojecten.

De subsidies zijn afkomstig uit het fonds voor een rechtvaardige transitie (JTF genoemd) en worden gebruikt voor groene technologieën in de chemische industrie en de staalproductie. Ook krijgen een aantal waterstofprojecten geld, bovendien wordt een deel gebruikt om werknemers (de Europese Commissie spreekt over 49.000 mensen) die nu nog in de traditionele fossiele sector werken om te scholen.

Het geld komt voort uit de Green Deal, die eerder is afgesproken. Daarin staat dat regio’s die zwaar worden getroffen door de overgang van de traditionele economie naar een klimaatneutrale wijze van produceren, een beroep kunnen doen op het fonds. De regio’s gaan het geld ook gebruiken om huizen beter te isoleren, maar ook wordt het gebruikt om de vervuilende dieselmotoren aan boord van binnenvaartschepen te vervangen.

Lees hier meer over het besluit van de Europese Commissie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie