Laurens Dassen verkozen tot lijsttrekker Volt voor Tweede Kamerverkiezingen

Laurens Dassen gaat als lijsttrekker van Volt de Tweede Kamerverkiezingen in. Sinds vrijdag konden leden van de partij digitaal stemmen over het lijsttrekkerschap van Dassen. Zo’n 3000 leden brachten hun stem uit, een kwart van de leden. Dassen wist de steun te krijgen van 98 procent van de leden.

2 min. leestijd

Dassen is dankbaar voor de steun die hij gekregen heeft. Ik voel de urgentie en enorme energie om samen met alle Volters de campagne tot een groot succes te maken”, zegt hij. Hij wil vooral de Tweede Kamer nieuw leven inblazen.

De problemen van morgen kunnen niet worden opgelost met de politiek van gisteren. Het is tijd voor een nieuwe, positieve en Europese politiek die grote keuzes durft te maken.” Zo wil Dassen naar een klimaatneutrale samenleving, een menswaardig Europees migratiebeleid en een federaal Europa.

Bestuur

Het bestuur van Volt droeg Dassen half juli al voor als lijsttrekker. Sinds Volt drie zetels wist te winnen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021, is Dassen fractievoorzitter namens de partij. Een van de drie zetels ging echter verloren aan Nilüfer ndogan. Zij werd de fractie uitgezet omdat ze voor een onprettige werksfeer zou hebben gezorgd.

Volt Nederland werd in 2018 opgericht als onderdeel van de Europese moederpartij Volt Europa. Tijdens de vorige Europese verkiezingen wilde de Europese partij in alle EU-landen meedoen met hetzelfde verkiezingsprogramma. De partij heeft inmiddels één zetel in het Europees Parlement en is ook in andere Europese landen vertegenwoordigd op nationaal, regionaal en lokaal niveau.

Volgens peilingen van onderzoeksbureau Ipsos kan Volt bij de komende Tweede Kamerverkiezingen rekenen op zo’n 5 zetels.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie