Nederland in de Europese krant met: Verstappen, Ter Apel en NS-stakingen

Brusselse Nieuwe leest voor u wekelijks de Europese kranten. Nederland is deze week in het Europese nieuws met Max Verstappen in Zandvoort, de opvangcrisis in Ter Apel en de stakingen van NS-personeel.

2 min. leestijd

Van België tot Estland: het Grand Prix-avontuur van Max Verstappen in Zandvoort blijft niet onbeschreven. De Standaard schrijft dat honderdduizenden fans naar Zandvoort komen, alleen voor Verstappen. Het Italiaanse La Repubblica benadrukt dat Verstappen zelfs Ferrari achter zich laat in de race naar de finish. Postimees, een krant uit Estland, schrijft dat de Nederlandse coureur zich op zijn thuiscircuit begaf, en daar zijn vierde kwalificatiezege van het seizoen behaalde.

Treinstakingen

Het is journalisten in België niet ontgaan: de staking van het NS-personeel. De Standaard schrijft over de estafettestaking die de spoormedewerkers hebben gehouden. De vakbondseisen: een automatische loonindexering voor het ­spoorpersoneel, een eenmalige uitkering van 600 euro en een aanpassing van de regeling om eerder te stoppen met werken. De spoorbonden zijn nog niet tevreden met de CAO, dus worden er nieuwe stakingen georganiseerd, schrijft de Standaard.

Contrast in Ter Apel

El País kopt: ‘Migranten opeengepakt en omringd door vuil aan de poorten van een Nederlands asielcentrum’. De Spaanse krant doet verslag van de situatie in Ter Apel. “Een provinciale weg scheidt het landelijke opvangcentrum (…) van een weiland bezaaid met perfect uitgelijnde boerderijen. Het contrast kan niet groter zijn: aan de ene kant comfortabele woningen. Aan de andere kant kamperen zo’n zevenhonderd asielzoekers onder luifels die zijn vastgezet met houten palen.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie