In de Europese krant: Waar is Frans uit Nederland?

2 min. leestijd

Hij staat op plek 4 van de Politico-lijst met de meest invloedrijke mensen in Europa: De Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans. Hij moet wel de nieuwe Duitse bondskanselier Scholz, de Franse president Macron en Europese Centrale Bank president Christine Lagarde voor laten gaan.

Deze week was de Limburger in het nieuws in Europa met uiteenlopende zaken: Krijgen gas en kernenergie een groen label van de Europese Commissie? In de EUobserver gaf Timmermans van de week toe dat gas en kernenergie een rol spelen in de energietransitie, maar dat maakt deze enegriebronnen nog niet groen, aldus de Europese klimaatchef.

De nucleaire optie kwam ook aan bod in een gesprek van Timmermans met Franse parlementariërs, aldus Euractiv. Lidstaten die voor kernenergie gaan, krijgen de steun van de Europea, zo werd opgetekend uit de mond van de vice-voorzitter van de Europese Commissie.

Bij de zuiderburen waren ze blij met Timmermans zijn groene vingers deze week. Samen met Vlaams minister van Natuur, Zuhal Demir (N-VA) oogstte en plantte hij respectievelijk een eiken-, en een kersenboom als onderdeel van de campagne Meer Bomen Nu. Die stonden op een plek waar ze het niet gered zouden hebben. Zo’n 300 meter verderop was wel genoeg ruimte, aldus Belga.

Maar in eigen land loopt er een petitie tégen Timmermans. Alumni van de TU Delft vinden dat hij de energietransitie eerder bemoeilijkt dan bevorderd en keren zich tegen het idee van de universiteit om Timmermans een eredoctoraat te geven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie