Het kerstschema

2 min. leestijd
3D Rendering

Politiek Den Haag en Brussel maken zich op voor het kerstreces. Bij Brusselse Nieuwe hebben we mooie dingen voor onder de kerstboom voor u in petto:

Puzzel & win!

Alleen échte kenners maken kans op de hoofdprijs: Een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Het Brusselse Moeras‘ van Tijn Sadée en Bert van Slooten. Trouwe lezers van Brusselse Nieuwe hebben een voorsprong, maar het niveau ligt heel erg hoog. Natuurlijk is er ook een poedelprijs te winnen: een echte, originele Brusselse Nieuwe mok!

De EU Top 27

Welke hit was wat u betreft dé muzikale productie van dit jaar? Tot aan kerst kunt u nog nomineren. Dus alleen nummers die in 2021 zijn uitgebracht, door een artiest die woont & werkt in een EU-lidstaat. Geen Britten of Amerikanen dus, maar van palingsound tot polka en van flamenco tot schlager.

Europarlementariër onder je kerstboom

Van de elf ‘nieuwe’ Nederlandse Europarlementariërs hoort u wat hun ervaringen in Brussel zijn, sinds ze daar begonnen na de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019. Wie zijn deze volksvertegenwoordigers eigenlijk en waarom wilden ze naar Brussel? Wat willen ze daar bereiken, maar ook waar lopen ze tegenaan? In een serie kerstinterviews vragen we hen – onder de kerstboom – het naadje van de kous.

Dit en meer de komende weken, op 10 januari zijn we weer terug met de reguliere speelschema’s zodat u weet wie, of wat er speelt voor Nederland in Europa.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie