Heb je een mooi plan voor veiliger verkeer? Maak kans op een Europese prijs

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

Wil je dat het verkeer veiliger wordt en heb je een concreet plan? Dan kan je meedoen aan de Europese wedstrijd ‘Prijzen voor excellente verkeersveiligheid 2024‘.

Met deze wedstrijd wil de EU het belang van verkeersveiligheid promoten. Het is onderdeel van het Europese plan om het aantal verkeersdoden tegen 2050 tot nul te herleiden. Allerlei projecten zijn welkom. Het kan gaan om technologische vernieuwingen die de veiligheid op de weg verhogen, denk aan aanpak van onveilige verkeerspunten door via beeldherkenningssoftware de interacties tussen weggebruikers vast te leggen. Het kan ook gaan om projecten die kwetsbare weggebruikers zoals fietsers, voetgangers en motorrijders beschermen. Ook projecten die te maken hebben verkeerseducatie, denk aan workshops voor scholen, zijn welkom. Verder kunnen gemeenten en steden met heel veilige wegen ook dingen naar de ‘Prijs voor stedelijke verkeersveiligheid’.

Je kan je tot en met maandag 17 juni inschrijven. De prijzen worden uitgereikt op donderdag 14 november in Brussel. Je kan je hier inschrijven.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief Mobiliteit

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie