Geen blik op de weg met de app van Toine Manders

2 min. leestijd
Fragment of a car damaged in an accident.

Nieuws vanaf de snelweg: is uw auto wel goed verzekerd? Dat vroeg Europarlementariër Toine Manders (CDA) vanmiddag in het Europees Parlement. Hij wil dat de richtlijn motorrijtuigenverzekering wordt aangescherpt, zodat automobilisten niet opeens onverzekerd rondrijden als hun verzekeringsmaatschappij failliet gaat.
En wat als het dan toch misgaat? Dan moet er volgens Manders een Europese App komen, waarmee bestuurders snel hun schade kunnen melden.

Minder file

“Als er schade is op autowegen, raken bestuurders in paniek over wie aansprakelijk is en zo ontstaan enorme files.” Manders roept de Europese Commissie daarom op om te onderzoeken hoe verzekeraars dit kunnen verbeteren.

“Voertuigen moeten sneller van de weg, want de mensen die in de file staan zijn ook consumenten, Europese burgers. Ik denk dat verzekeraars daar een oplossing voor kunnen vinden” aldus Manders.

Kijk naar Nederland

En mocht er dan toch schade zijn, dan kan dat sneller worden afgewikkeld met gebruik van een App, zegt Manders. “In Nederland kennen we al zo’n app, mobielschademelden en het zou goed zijn die Europees in te voeren. Want op papier, die tijd zijn we voorbij”.

Het is niet de eerste keer dat Manders zich bezig houdt met de digitalisering van Europa. Vorige maand kondigde de Commissie de invoering aan van een universele oplaadkabel, een plan waar Manders al ruim 10 jaar mee bezig was.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie