Extra verkiezingshulp voor stemmers die klimaat, mobiliteit of landbouw belangrijk vinden

Nog een paar uur en dan gaan de stembussen open voor de Europese verkiezingen. Onze redacteuren plozen de verkiezingsprogramma’s helemaal na op klimaat, landbouw en mobiliteit.

2 min. leestijd

Het Europese feest van de democratie nadert met rasse schreden! Voor wie het een feest gaat worden, is nu nog de vraag. Worden we wakker in een rechtser Europa en zeggen we vaker ‘nee’, of gaan de linkse partijen de Green Deal verder uitvoeren?  Daarnaast kijken we naar de energieplannen (elektriciteit en kernenergie) die klaarliggen voor de nieuwe Europese politici.  En wie wordt eigenlijk de Nederlandse opvolger van Timmermans en Hoekstra in de Europese Commissie?

Voor wie nog zweeft, zetten we de standpunten over klimaat en energie, mobiliteit en landbouw nog even op een rijtje in extra edities van onze nieuwsbrieven. De afgelopen periode zijn er veel debatten geweest en iedere kandidaat heeft zijn best gedaan om zich te profileren op belangrijke onderwerpen als klimaat, landbouw en migratie. Er is een onderwerp dat erg onderbelicht bleef tijdens deze campagne, maar wel belangrijk is voor Europa: transport. Speciaal daarom een extra mobiliteitsnieuwsbrief waarin we in de Europese transportplannen van de partijen duiken.

Abonneer je op de nieuwsbrieven klimaat, mobiliteit of landbouw en je ontvangt per ommegaande een overzicht van wat alle partijen willen op jouw favoriete thema

Deze Europese verkiezingen zijn meer dan ooit landbouwverkiezingen. De toekomst van de Green Deal staat ter discussie. Zijn er niet te veel regels? Hoe gaat het verder met de import van landbouwproducten uit Oekraïne? En natuurlijk: is er ruimte voor nieuwe derogatie en wordt de kaderrichtlijn water, met grote gevolgen voor de landbouw, de komende jaren ingevoerd? Een overzicht van meningen uit een groot aantal verkiezingsprogramma’s sturen we je per ommegaande zodra je abonnee bent geworden. Alleen de partijen die volgens de peilingen van Ipsos kans maken op een zetel zijn meegenomen. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie