Europees Openbaar Ministerie doet onderzoek op hoofdkantoor Belastingdienst

Het Europees Openbaar Ministerie is woensdagochtend voor een onderzoek langs geweest op het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag, meldt De Telegraaf. Waar dat onderzoek over gaat is nog niet bekendgemaakt.

1 min. leestijd
Paying income, vat, corporate tax in Europe on tax declaration. Photo shows different Euro coins dropped on an envelope of the Dutch Tax department.

Een woordvoeder van het Europees Openbaar Ministerie (EOM), gevestigd in Luxemburg, verklaarde dat het om een “internationaal onderzoek” gaat: “Maar het is nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen.” Tegen De Telegraaf zegt het EOM dat de rechercheurs “niet zomaar” het kantoor van de Belastingdienst bezochten. “Het gaat niet over elkaar even bijpraten.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Europees Openbaar Ministerie; zij bestaan ruim een jaar. Onderzoek dat zij verrichten staat in teken van het opsporen van strafbare feiten die de Europese Unie financieel schaden. Dat gaat in de regel om bijvoorbeeld corruptie of fraude. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie