Europa kleurt donkerrood: Denemarken en Engeland laten coronarestricties los

2 min. leestijd
Victory over coronavirus concept. Cropped close up photo of male holding facial medical surgical blue mask in clenched fist arm isolated over white background at sunset with copy space.

Het gaat nog steeds niet goed met het aantal besmettingen in Europa, blijkt op de Europese coronakaart. Het hele continent kleurt opnieuw rood, donkerrood zelfs. Ondanks hoge besmettingscijfers en de dominante omikronvariant, laten verschillende Europese landen de restricties los.

Geen coronarestricties in Engeland en Denemarken

In Nederland werd er vanaf woensdag voorzichtig versoepeld, maar in vergelijking met Engeland vallen die versoepelingen in het niet. Daar worden vanaf vandaag de meeste coronarestricties losgelaten. Geen mondkapjes en coronatoegangsbewijs meer voor de Britten en ook thuiswerken hoeft niet langer. De Deense premier Mette Frederiksen kondigde gisteren aan dat zij hetzelfde van plan is. Vanaf volgende week dinsdag leven de Denen zonder coronarestricties, behalve quarantaine na besmetting.

“We kunnen nu de laatste coronabeperkingen verwijderen en corona mag niet langer worden aangemerkt als een maatschappelijk kritische ziekte,” zei Frederiksen opgewekt in de persconferentie. Ook Spanje gaf al eerder aan dat het land corona als een soort griep wil behandelen.

Blijven testen

In de eerste fase van de heropening van Denemarken zullen de restricties worden opgeheven, maar blijven ze doorgaan met vaccineren en is een negatieve test bij inreizen nog steeds verplicht. Ook werd aangegeven dat ze nog geen ‘farvel’ zeggen tegen de coronatesten. Thuistesten zullen wel gebruikelijker gaan worden in plaats van de witte testtenten die in groten getale in het hele land staan. Het Scandinavische land staat bekend om het veelvuldig testen om zo het virus goed in kaart te brengen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie