Eurojust krijgt Nederlander aan het roer

Evert van Walsum wordt de nieuwe administratief directeur.

2 min. leestijd

Terrorisme, corruptie en witwassen van geld: het zijn vaak grensoverschrijdende problemen. Het is aan Eurojust om de internationale samenwerking omtrent deze thema’s vlot te doen verlopen. Deze in Den Haag gevestigde organisatie probeert een brug te vormen tussen de gerechtelijke autoriteiten van de verschillende EU-lidstaten. Dat houdt in dat zij bijvoorbeeld informatie uitwisselen, maar ook dat zij ervoor zorgen dat verdachten worden uitgeleverd als een andere lidstaat ze wil verhoren.

Eurojust kondigt aan dat de Nederlander Evert van Walsum begin 2023 aan de slag gaat als administratief directeur. In deze positie zal hij verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur van al het personeel en de administratie. Van Walsum zei alvast veel zin te hebben in zijn nieuwe baan: “Het belang van Eurojust is sterk gegroeid doorheen de jaren. Ik wil me dan ook ten volle inzetten om ervoor te zorgen dat gerechtigheid geschiedt in de Europese Unie, én daarbuiten.”

Van Walsum gaat wel flink aan de bak moeten, zegt Eurojust-voorzitter Ladislav Hamran: “De komende jaren worden uitdagend. Niet enkel ons mandaat is uitgebreid, maar we moeten ook sterk moderniseren. Maar ik ben ervan overtuigd dat meneer van Walsum over de juiste capaciteiten bezit om ons door deze veranderingen heen te loodsen.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie