‘Directe treinverbinding tussen Groningen en Bremen voorlopig niet mogelijk’

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Een directe treinverbinding zonder overstap tussen Groningen en het Duitse Bremen is moeilijker dan verwacht. Een onderzoek, aangevraagd door de provincie Groningen, Nedersaksen en de stad Bremen, wijst uit dat het de komende drie jaar niet gaat lukken.

In het noorden wordt al een langere tijd gepraat over een betere verbinding tussen de Noord-Nederlandse provincies en Duitsland. Voorstanders van een directe treinverbinding denken dat het de mobiliteit in de regio enorm zou verbeteren. Dat zou dus ook de werkgelegenheid ten goede komen. Inwoners van de regio kunnen met zo’n treinverbinding makkelijker werken over de grens.

Open brug

Het probleem ligt echter bij de Friesenbrücke. Dat is een brug die open kan voor schepen en dichtgaat voor treinverkeer. Per uur is de brug echter maar twintig minuten door treinen te gebruiken. Volgens een onderzoeksbureau heeft dat te veel invloed op de betrouwbaarheid van de dienstregeling. Daarnaast zijn er ook extra investeringen nodig op het station in Groningen.

Op het moment kunnen mensen best vanuit Groningen naar Duitsland reizen. Alleen moet er daarvoor wel een overstap gemaakt worden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie