De EU Top 27 van 2021 is bekend!

2 min. leestijd
Relaxed woman listening to music with headphones in a lagoon

Wat waren de beste hits van 2021 volgens onze lezers? We hebben 27 topnummers voor u op een rijtje gezet in deze Brusselse Nieuwe playlist op Spotify. Voor anderhalf uur luisterplezier van EU-bodem als, aandenken aan 2021.

Eurovisiesongfestival

Alleen nummers die in 2021 werden uitgebracht door artiesten uit lidstaten van de Europese Unie kwamen door de selectie. Britse artiesten konden helaas niet meedoen. Dat gaf wel ruimte voor Nederlandstalige singer-songwriter muziek van Froukje en Merol, Antwerpse rap van TouristLeMC en Deense dance van Tobias Rahim en consorten.

”In een lijst over Europese muziek mag een nummer uit het Eurovisiesongfestival natuurlijk niet ontbreken. Met het nummer Zitti e buoni klopte deze Italiaanse band dit jaar de competitie, maar door I wanna be your slave gingen de Europese harten pas echt sneller kloppen voor Måneskin”, aldus een van onze lezers. Naast de Italiaanse rockers bracht ook oer-Eurovisiesongfestivalband ABBA dit jaar nieuwe nummers uit, waarvan Don’t shut me down in onze EU Top 27 belandde.

De nieuwe chansons en schlagers

De liefhebber van hedendaagse Franse chansons kunnen terecht bij Imagine van Zaz, of bij Prends ma main van GIMS en Vitaa. ”Dit omdat GIMS al jaren een van de beste artiesten in Europa is, maar afgezien van zijn hit: J’me tire niet erg bekend is bij het Nederlandse publiek”, aldus een lezer.

Zo staat er uit alle windstreken van Europa wel iets in deze EU Top 27. Ook Duitstalige nummers ontbreken niet op de lijst en daar sluiten we mee af: Der Letzte Song (ALLES WIRD GUT) van Kummer.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie