Amerikanen vliegen naar Brussel om CO2-uitstoot te bespreken

1 min. leestijd

Bezoek voor Europarlementariër Mohammed Chahim (PvdA). Als onderdeel van het Culturele Uitwisselingsprogramma van de Europese Unie en de Verenigde Staten komt de Conservative Climate Caucus, een afvaardiging van het Congres, aan tafel zitten met Chahim om over het Europees klimaatbeleid te praten. Een stap in de goede richting, vindt Chahim.

Koolstofbelasting

Hoofdthema van het bezoek, is de groene transitie in Europa. Deel daarvan is CBAM, het wetsvoorstel voor koolstofbelasting waar Chahim namens het Europees Parlement rapporteur voor is. Met dit voorstel wil de Europese Unie belasting heffen op producten die worden ingevoerd uit landen buiten de Europese Unie, waar de uitstoot van koolstof niet belast wordt, om zo een eerlijke marktpositie voor Europese ondernemingen te garanderen.  En daar komt Amerika ook om de hoek kijken:

“Het is heel belangrijk om Amerika mee te nemen in het wetsvoorstel over koolstofbelasting (CBAM), want deze wet gaat een grote impact hebben op bedrijven die vanuit de V.S. naar Europa exporteren. Zij moeten straks betalen voor hun CO2-uitstoot. Uiteindelijk kunnen we alleen samen de klimaatdoelstellingen uit het Parijsakkoord halen”, aldus Chahim.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie