Volt gaat definitief naar de Groenen

1 min. leestijd
(Bron foto: Volt)

Volt sluit zich definitief aan bij de Groenen in het Europees Parlement. De afgelopen vijf jaar was de partij ook aangesloten bij die fractie. Na de verkiezingen mochten de leden van Volt stemmen of de partij zou blijven, of overstappen naar de liberale Renew-fractie.

Voor de stemming gingen de Volt-Europarlementariërs langs bij de twee Europese fracties. Uit die onderhandelingen hebben ze aan hun leden voorgesteld om weer bij de Groenen te gaan. “Een van onze bestaansredenen is de strijd tegen nationaal-populisme”, zegt de Nederlandse Volt co-lijsttrekker Reinier van Lanschot daarover. “Het is voor ons dan ook niet wenselijk deel te nemen aan een fractie waar onvoldoende maatregelen worden genomen tegen partijen zoals de VVD die samenwerken met nationaal-populisten als de PVV.”

Tot zondagavond konden de Volt-leden stemmen. Een overgrote meerderheid (87 procent) heeft gestemd om bij de Groenen te blijven. “Voor ons is de groene fractie één van de fracties die het meest geloofwaardig is in het tegengaan van rechts-populisme. Het is duidelijk dat Volt-leden uit heel Europa hetzelfde gevoel hebben”, zegt de andere Nederlandse Volt co-lijsttrekker Anna Strolenberg.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie