Volt-Europarlementariërs willen bij de Groenen: ‘Renews verzet tegen populisme niet sterk genoeg’

1 min. leestijd
(Bron foto: Volt)

De vijf Volt-Europarlementariërs, onder wie de Nederlandse Europarlementariërs Reinier van Lanschot en Anna Strolenberg, willen zich het liefst aansluiten bij de Groenen in het Europees Parlement. De vijf Europarlementariërs adviseren Volt-leden uit heel Europa dan ook voor de Groenen te kiezen. De leden van Volt Europa mogen vanaf vandaag tot zondag hun stem uitbrengen. Die stem bepaalt of de vijf Volters zich aansluiten bij de Groenen of de liberale Renew-fractie.

“Een van de onze bestaansredenen is de strijd tegen nationaal-populisme”, zegt Volt-lijsttrekker Van Lanschot. Hij wil zich daarom niet aansluiten bij een de Renew-fractie, waar de populistische partij ANO uit Tsjechië bij aangesloten is. Maar ook de samenwerking tussen de VVD en de PVV is voor Van Lanschot reden om niet bij de liberalen te willen. De VVD maakt nog steeds deel uit van de Renew-fractie.

Ook Strolenberg ziet zichzelf liever bij de Groenen. “Inhoudelijk kunnen we met beide fracties samenwerken, maar op basis van onze waarden passen de Groenen beter bij Volt.”

Vijf jaar geleden vond eenzelfde stemming plaats onder de Europese Volt-leden. Die bepaalden toen dat Damien Boeselager, de enige Volt-kandidaat die in 2019 een zetel won, zich aan moest sluiten bij de Groenen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie