Toch niet genoeg steun voor natuurherstelwet

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

De natuurherstelwet heeft toch nog geen meerderheid. EU-landen zouden vrijdag alsnog stemmen over de wet die in maart in de koelkast gezet werd. Maar de stemming is nu doorgeschoven naar maandag 17 juni wanneer klimaatministers in Brussel bij elkaar komen.

Het liep al lange tijd niet lekker met de natuurherstelwet. Na grote tegenstand in het Europees Parlement en pogingen de wet compleet van tafel te vegen, stemde op de valreep een kleine meerderheid van het Parlement toch voor. Daarna moesten de Europese lidstaten hun goedkeuring nog geven. Normaliter een formaliteit, maar doordat landen als Hongarije, Polen, Slowakije en ook Nederland, op verzoek van de Tweede Kamer, zich terugtrokken, was er niet meer genoeg steun.

De afgelopen weken leek toch steun voor de Europese wet te zijn hervonden: Polen zou mogelijk toch voor de natuurherstelwet willen stemmen. Bij een rondgang vrijdagochtend concludeerde het Belgische voorzitterschap van de EU, dat de ministervergaderingen organiseert dit half jaar, dat de stemming over de natuurherstelwet moest worden uitgesteld.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie