Timmermans per trein naar Glasgow

1 min. leestijd
Baron, France – July 29, 2020: A Eurostar e320 high speed train is driving from Paris to London on the LGV Nord, the North European high speed railway line, in the french countryside.

Frans Timmermans neemt vandaag de trein naar de milieutop in Glasgow. De Eurocommissaris die verantwoordelijk is voor de Green Deal heeft de afgelopen tijd al genoeg gevlogen, zegt hij in een interview in de Belgische krant De Standaard. Hij trekt er de hele zondag voor uit.

De afgelopen dagen is er veel kritiek op de wereldleiders die met het vliegtuig naar de bijeenkomst in Glasgow zijn gekomen. Zo rekende de Britse krant The Daily Mail uit dat er minstens 52 privévliegtuigen bij de Schotse stad waren geland. Die produceerden bij elkaar ongeveer 13.000 ton kooldioxide. Dat staat gelijk aan de hoeveelheid die 1300 Nederlanders in een heel jaar verbruiken.

Ursula Von der Leyen

Behalve de Britse premier Boris Johnson en kroonprins Charles kwam de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen ook aanvliegen.
Een andere Britse krant, The Telegraph, berekende dat de commissievoorzitter sinds ze aan haar baan begon 34 officiële reizen heeft gemaakt. Achttien keer gebruikte ze een privévliegtuig.
De kortste vlucht was tijdens een rondreis langs Europese hoofdsteden. Ze vloog toen van Wenen naar Bratislava in Slowakije, een afstand van 50 kilometer. Met de auto doe je er een uur over en met de trein net iets langer.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie