Tijdelijke regels tegen online kindermisbruik verlengd

1 min. leestijd

Het Europees Parlement verlengt de tijdelijke regels om online kindermisbruik tegen te gaan. In 2021 heeft het Parlement tijdelijke regels opgesteld die drie jaar zouden duren totdat een akkoord over een nieuwe wet met de lidstaten is bereikt. Nu dat akkoord er nog steeds niet is, zijn de tijdelijke regels met twee jaar verlengd tot 3 april 2026.

De tijdelijke regels versoepelen de Europese privacywetten voor digitale dienstverleners, zoals online marktplaatsen of zoekmachines. Hierdoor kunnen ze – op vrijwillige basis – makkelijker online kindermisbruik opsporen.

“Kindermisbruik heeft zich in de loop der jaren meer en meer verplaatst naar de online wereld”, zegt Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA). “Daarmee vervagen de landsgrenzen. Een Europese aanpak van online kindermisbruik kan daarom niet ontbreken. Deze tijdelijke wetgeving is nodig, maar we moeten zo snel mogelijk tot een akkoord komen over een definitieve Europese wet. Met deze verlenging hebben we de tijd om dit te bereiken, maar houden we tegelijk de druk erop.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie