Het speelschema: wie speelt er vandaag in Europa voor Nederland?

2 min. leestijd
Samara, Russia – October 8, 2020: Shell gas station in sunny day. Shell V-power petrol station. Royal Dutch Shell is an Anglo-Dutch multinational oil and gas company

Belasting voor multinationals

Na het debuut van ministers Kaag en Staghouwer gisteren, mag Brussel alweer een Nederlandse debutant verwelkomen. Staatssecretaris Van Rij praat met zijn nieuwe Europese collega’s over de vraag hoeveel belasting multinationals, zoals bijvoorbeeld Shell, moeten gaan betalen.

De voorzitter is dood, leve de voorzitter

Na de indrukwekkende afscheidsceremonie van de overleden voorzitter David Sassoli gisteren, kiezen de leden van het Europees Parlement in Straatsburg en online een opvolger. Hier is te lezen hoe dat stemmen precies in zijn werk gaat. De Europarlementariërs kiezen vervolgens de 14 ondervoorzitters en 5 quaestoren, die letten op de uitgaven. Zouden daar nog Nederlanders tussen zitten? De vergadering is via webstream te volgen.

Nieuw Europees elan?

In het debat over de regeringsverklaring zal vandaag en morgen meer moeten blijken wat over het nieuwe Europese beleid van het kabinet Rutte-IV behelst. Minister Kaag vertelde na de vergadering van de Eurogroep in Brussel gisteren dat ondanks dat Nederland vele miljarden investeert, het niet betekent dat ons land principieel anders is gaan denken over het hebben van een te hoge staatsschuld. Dus waar het nieuwe Europese elan hem dan in zit? We volgen het debat vandaag op de voet, de livestream is hier te vinden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie