Speelschema: Wolters in Den Haag, Asscher in Brussel

1 min. leestijd
Hand stack woods block step on table with icon text “ESG” surrounding with ESG icon on beautiful white background. Copy space. ESG concept of environmental, social and governance. Sustainable and ethical business.

Europarlementariër Lara Wolters (PvdA) is vandaag in Den Haag, terwijl voormalig vicepremier Lodewijk Asscher in Brussel aan zijn nieuwe klus begint. 

Ondernemen met bewustzijn

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO): een hele mond vol. Iemand die ‘maatschappelijk verantwoord’ onderneemt, houdt rekening met de mogelijke effecten die bedrijfsactiviteiten hebben op mens, dier, milieu en maatschappij. 

De Europese Unie heeft wetgeving in verband met maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven die de grenzen van verschillende lidstaten overstijgen. Die wetgeving gaat op de schop en Lara Wolters is namens het Europees Parlement hoofdonderhandelaar op dat dossier. Vandaag praat ze de Tweede Kamer bij over de herziening van die wetgeving.

Oekraïense vluchtelingen

Eerder werd al bekend dat Lodewijk Asscher speciaal adviseur zou worden voor Eurocommissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten Nicolas Schmit. Hij zal de Europese Commissie adviseren over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.  

Vandaag brengt Asscher zijn eerste werkbezoek aan Brussel na het zomerreces. Op de agenda staat een gesprek met Eurocommissaris Schmit, en ook met Eurocommissaris Johansson van Binnenlandse Zaken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie