Speelschema woensdag 3 november

2 min. leestijd
Iceland is one of the best place in the world to see the aurora borealis. And with their unique natural landscapes really add something to the foreground.

Schriftelijk

Het wordt doorwerken voor de Kamerleden die over financiën gaan. Ze moeten voor tien uur vanochtend al hun vragen over de Eurogroep inleveren, die komende maandag in Brussel wordt gehouden. De Kamer besloot gisteravond om het debat ter voorbereiding van de Eurogroep niet door te laten gaan, omdat minister Hoekstra er niet bij zou zijn. Ze wilden de minister niet zozeer vragen stellen over de Eurogroep, maar wel over zijn plan om tijdens de formatiegesprekken de beperking van de hypotheekrenteaftrek ter discussie te stellen. Hoewel Hoekstra ontkent dat het van Brussel moet, wilden de Kamerleden opheldering daarover. Voor wat de ministers bij de Eurogroep gaan bespreken, leek minder belangstelling.

IJsland

Een speciale commissie van het Europees Parlement gaat op bezoek in IJsland. Vera Tax (PvdA) en Michiel Hoogeveen (JA21) gaan op reis naar het eiland. Belangrijkste onderwerp is te kijken hoe IJsland in de praktijk gelijk loon voor gelijk werk regelt. Ze spreken met onder andere ministers, de premier en gaan op bezoek bij een aantal bedrijven.

Minimumloon

Vakbonden uit alle lidstaten van de Europese Unie komen bij elkaar. De ETUC (zo heten ze) heeft het onder andere over het plan van de Europese Commissie om te komen tot een Europees minimumloon. Op 11 november wordt er over gestemd in het Europees Parlement. Vandaag krijgen de vakbondsbestuurders tekst en uitleg van iemand die zelf jarenlang in de vakbeweging actief is geweest: Europees Parlementslid en oud-voorzitter van de FNV Agnes Jongerius (PvdA). Ze komt langs om uit te leggen wie volgens het voorstel recht heeft op een minimumloon.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie