Speelschema: Welke Europese zaken spelen voor Nederland?

1 min. leestijd
Business strategy and growth 2022 concept. Businessman point increase graph corporate future growth plan after covid-19 crisis. Business plan and development to success. Improve to high performance.

Tweede Kamer wil naadje van de kous weten

Is er een gevaar dat het coronaherstelfonds – dat door de Europese leiders in het leven is geroepen – niet tijdelijk, maar permanent wordt? De Tweede Kamer wil van een aantal deskundigen hun kijk op de zaak weten. Hoogleraar Roel Beetsma lid van de European Fiscal Board, het adviesorgaan van de Europese Commissie en de Eurogroep zal zijn licht laten schijnen. En ook Adriaan Schout van Instituut Clingendael en bijzonder hoogleraar European Public Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen komt langs. Het gesprek zal verder gaan over de huidige stand van zaken. Nederland komt dit voorjaar, zo beloofde minister Kaag vorige week, met plannen. Hier alle deelnemers en meer informatie over de hoorzitting.

Lijst christenvervolging

In het Europees Parlement wordt de ranglijst christenvervolging gepresenteerd. Peter van Dalen (ChristenUnie) zal samen met een Europarlementariër uit Slowakije de lijst presenteren.

“Het Europees Parlement is een cruciale speler in de strijd voor democratie en mensenrechten en heeft de plicht om het fundamentele recht op vrijheid van godsdienst of levensovertuiging wereldwijd te bevorderen en te beschermen.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie