Speelschema Voor de kinderen

1 min. leestijd
cute schoolgirl with backpack is holding question mark and alarm clock isolated on blue background

Opgelet want de politiek wordt vandaag ondervraagd door kinderen tijdens het Kindervragenuur. Minister-president Mark Rutte, de ministers Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat), Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) doen mee aan het debat.

De Nederlandse democratie, dierenwelzijn, landbouw, milieu en onderwijs komen aan bod. Van het stijgende water tot meer praten met kinderen en veranderingen in de landbouw. Het komt allemaal aan de orde. Te volgen via deze link vanaf 12.30 uur.

SACEUR

Minister Ollongren is elders, in Brussel namelijk. Ze spreekt niet alleen met haar EU-collega’s, ze heeft ook een gesprek met de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg. Bovendien ontmoet ze de hoogste militaire baas van de NAVO (Supreme Allied Commander Europe, afgekort: SACEUR), de Amerikaanse generaal Tod D. Wolters.

En Frans?

Hij heeft het druk met speeches. De Europese consumentenorganisatie BEUC bestaat zestig jaar en dat vieren ze met een feestelijke bijeenkomst. De Nederlandse Eurocommissaris zal het woord voeren. Daarna vertrekt hij naar Leuven om een doorwrocht betoog te houden over de klimaatveranderingen aan de universiteit van Leuven. Meer informatie hier.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie