Speelschema van Drenthe tot Maastricht

2 min. leestijd
Fresh baked Limburg cherry vlaai and a slice close up

In Maastricht wordt dit weekend door de Stichting Geen Grens, samen met het Het Europees Parlement, een debat over kiesrecht en Europa georganiseerd. Koffie met vlaai is het eerste onderdeel, waarna speeches van onder anderen Europarlementariër Vera Tax (PvdA) volgen en een debat. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa. Meer informatie hier.

Drenthe

Europarlementariërs Jan Huitema en Caroline Nagtegaal (VVD) bezoeken het Green Planet tankstation langs de A28, vlak bij het esdorp Pesse. Groene brandstof en vooral waterstof kunnen er getankt worden. Een tankbeurt duurt volgens de eigenaar een minuut of vijf en dan zit er ruim vijf kilo in de tank, waarmee 500 kilometer gereden kan worden. Het tankstation is vorig jaar geopend.

Aan de haak

Vanaf vandaag gaan we elke vrijdag een vraag beantwoorden: de vrijdagse vraag in de rubriek Aan de haak. Alles wat je altijd al hebt willen weten over de Europese Unie, maar nooit ergens anders kon vragen. Van vis tot boer; van klimaatwet tot voorstel 883; van waarom het Europees Parlement over sommige zaken wel wat te zeggen heeft en over andere weer niet; tot en met waarom de Tweede Kamer soms niets meer te zeggen heeft en dan weer wel. En elke variatie daarop. Stel je vraag hier:

Contactformulier

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie