Speelschema van dinsdag 2 november

2 min. leestijd
Group of kids standing in row and peeking behind a tree outdoors. Children playing hide and seek in a park.

Wopkes lijstje

De wensenlijst van demissionair minister Hoekstra (CDA) staat vanavond centraal bij een debat in de Tweede Kamer. Formeel gaat het over de agenda van de Eurogroep. Maar de Kamerleden hebben ook veel vragen over het Europees coronaherstelfonds. Dat is een enorme pot met geld waar Nederland als enige lidstaat nog geen gebruik van heeft gemaakt. Minister Hoekstra heeft een brief naar het parlement gestuurd met zijn verlanglijstje. Het gaat van arbeidsmarkt tot ouderenzorg, van onderwijs tot woningmarkt. Maar het gaat ook over de in Nederland zeer controversiële onderwerpen als het afschaffen van de zelfstandigenaftrek voor zzp-ers en het sneller beperken van de hypotheekrenteaftrek. De fiscale voordelen voor zelfstandigen en huizenbezitters zijn Brussel al jaren een doorn in het oog. Het debat is vanaf half zeven vanavond hier te volgen.

Boszorgen

De Eerste Kamer maakt zich zorgen over de bossen. Haalt Nederland wel de Europese doelstelling om meer bossen te planten? In heel Europa moeten er ongeveer drie miljard extra bomen komen. Voor Nederland betekent dat een bos van ongeveer 37.000 hectare. De vraag is wie dat gaat betalen en of er genoeg ruimte is. De Eerste Kamer heeft daarover een brief geschreven aan demissionair minister Schouten (CU) van Landbouw en Natuur.
Het plan was dat er vandaag ook een petitie zou worden aangeboden aan de Tweede Kamer met het verzoek meer bomen te planten. Maar dat gaat niet door. Het wachten is nu op afspraken bij de kabinetsformatie.

Glasgow

Op de tweede dag van de milieutop COP26 in het Schotse Glasgow gaat het verder met toespraken en allerlei activiteiten. Zo organiseert onder andere de Nederlandse organisatie SNV een workshop. Die kan je hier volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie