Speelschema: Timmermans naar Colombia, gelijke lonen en verkiezingen in autoritaire landen

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke morgen in ons Speelschema.

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

In Brussel wordt vandaag niet alleen gesproken over loontransparantie die ervoor moet zorgen dat de loonkloof tussen man en vrouw verdwijnt, maar ook over de legitimiteit van verkiezingen in autoritaire landen. Verder reist Timmermans af naar Colombia waar hij de 28e VN-klimaattop (COP28) voorbereidt, die eind 2023 plaatsvindt in de Verenigde Arabische Emiraten.

Loontransparantie

Europarlementariërs die zich bezighouden met werkgelegenheid en vrouwenrechten, komen vandaag bij elkaar om het te hebben over loontransparantie. Europarlementariër Samira Rafaela (D66) werkt aan wetgeving die ervoor zorgt dat werknemers het recht hebben informatie op te vragen over het gemiddelde salarisniveau van collega’s die dezelfde functie hebben. “Dit is de meest moderne, inclusieve Europese wetgeving tot nu toe”, zegt ze.

Timmermans op reis

Eurocommissaris voor Klimaat Frans Timmermans gaat verder met de voorbereidingen van 28e VN-klimaattop in Colombia, waar hij met nationale autoriteiten en belanghebbende in gesprek gaat.

Gisteren was hij nog in Brazilië om met het oog op deze klimaattop het te hebben over economische groei, ontbossing en handel.

Verkiezingen in autoritaire landen

In het Europees Parlement wordt een workshop gehouden over de legitimiteit van verkiezingsprocessen in autoritaire landen. Er zijn twee experts uitgenodigd om over het onderwerp te praten.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie