Speelschema: Straatsburg, inkomende Eurocommissaris en vis

Het is weer Straatsburg-week voor de Europarlementariërs en dus is het vroeg opstaan voor iedereen die met de trein gaat. Hopen dat de machinist deze keer Disneyland links laat liggen en rechtstreeks doorrijdt naar de Elzas. 

1 min. leestijd
Crew of Fishermen Work on Commercial Fishing Ship that Pulls Trawl Net.

Vanavond staat de paling op het menu. Vanavond krijgen de leden van visserijcommissie een toelichting van Bert Jan Ruissen die uitlegt dat de paling geholpen moet worden door blokkades in de rivieren en beken op te heffen. Meer vistrappen, visvriendelijke waterpompen bij gemalen en geen obstakels waar de aal zich in vast kan stemmen.

Koning Willem-Alexander

In Brussel staat ook vis op het menu, de ministers van Landbouw praten onder andere over de visserij. De eerste schermutselingen om in december de definitieve quota op te stellen voor de vangst van volgend jaar. Verder spreken de ministers, met de Nederlandse minister Adema in hun gelederen, over de enorme berg papieren die moet worden ingevuld voordat de verschillende Europese fondsen voor plattelandsontwikkeling geld uitkeren. De Europese Commissie heeft beterschap beloofd.

Over de Europese Commissie gesproken: Eurocommissaris Kadri Simson van Energie is in Den Haag voor een conferentie van de North Seas Energy Cooperation (NSEC) in de Fokkerterminal. De Eurocommissaris houdt hier een toespraak. Andere sprekers zijn o.a. Koning Willem-Alexander en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw).

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie