Speelschema | Ruimtevaart, politieke advertenties en veilig speelgoed

1 min. leestijd
NOORDWIJK – De landing van ExoMars op de planeet Mars wordt gevolgd vanuit ESA ESTEC in Noordwijk. Na een reis van een half jaar komt de Marsmissies van de Europese en Russische ruimtevaartorganisaties ESA en Roscosmos aan op de buurplaneet van de Aarde. ANP EVERT-JAN DANIELS

De Europese ministers van Ruimtevaart worden vandaag verwacht in het Spaanse Sevilla. Onder Spaans voorzitterschap van de EU vergaderen zij de komende dagen over het vergroten van de Europese zelfstandigheid in de ruimtevaart. Minister Adriaanse en haar Europese collega’s bespreken informeel hoe we minder afhankelijk kunnen worden van grondstoffen en techniek uit andere werelddelen.

Online campagne

Vanavond is de allerlaatste onderhandeling (‘triloog’) over de nieuwe Europese Wet op Online Politieke Advertenties. De Nederlandse Europarlementariër Paul Tang (PvdA) wil via deze wet inperken dat zonder je het weet informatie over je wordt opgeslagen online, op basis waarvan er advertenties aan je kunnen worden verkocht.

Verder op de agenda in het Europees Parlement vandaag: veilig speelgoed, wasmiddel en groene verslaglegging door bedrijven. Ook is er een uitwisseling met het parlement van Oekraïne over hoe de Europese hulp aan Oekraïne wordt uitgegeven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie