Speelschema: Landbouwministers in Zweden en Straatsburgweek voor Europees Parlement

Hoe proberen Nederlanders in Europa hun zin te krijgen en welk Brussels beleid komt vandaag richting Nederland? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

2 min. leestijd

Zodra ze zijn aangekomen in Straatsburg mogen de leden van het Europees Parlement aan de bak met geleerde lessen over het beleid ten tijde van de coronapandemie. Esther de Lange (CDA, foto) wil dat tijdens eventuele toekomstige pandemieën meer Europees wordt samengewerkt. Ook zet zij zich in voor meer onderzoek naar de effecten van lockdowns op kinderen en wil ze meer aandacht voor de effecten van long-covid en de behandeling daarvan.

Ook de rechtsstaat in Polen staat op de agenda vanmiddag.

Bezorgd om bezorgers

In Luxemburg komen de ministers van Werkgelegenheid en Sociale Zaken bijeen waar minister Van Gennip doorgaans vergadert met haar Europese collega’s. Op de agenda staat de richtlijn platformwerk, die de arbeidsomstandigheden en sociale rechten van mensen die als freelancer werken, bijvoorbeeld als maaltijdbezorger, moet verbeteren.

Zweedse proefboerderij

Het Zweedse voorzitterschap van de Europese Unie heeft een studiereis voor minister Adema en de overige Europese ministers van Landbouw in de omgeving van Stockholm in de planning vandaag: Zweeds voedsel, innovatie en technologie in de landbouw staan daarbij centraal. De ministers brengen een bezoek aan een geautomatiseerde testboerderij en maken een boottocht. De minister wordt vaak gemist in Brussel, we houden het in de gaten of hij in Stockholm opduikt.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie