Speelschema: Koningsdag, Timmermans in Delphi en debat over katoen

Wat speelt vandaag in Europa en Den Haag? Wat doen de hoofdrolspelers? Je leest het elke ochtend in ons Speelschema.

1 min. leestijd
Dutch breakfast setting for National event Kings Day on the 27th of April, in The Netherlands. Orange tompouce, Cup of coffee, Dutch flag and crown

Het is Koningsdag, zo ook in Brussel. In het Holland House wordt de Nederlandse feestdag uitgebreid gevierd. En het is een speciale Koningsdag. Koning Willem-Alexander zit tien jaar op de troon. Tussen 12:00 en 14:00 kan je de NOS-uitzending over deze Koningsdag bekijken in het Holland House. Ook ‘s avonds is er gelegenheid om te proosten met elkaar.

Timmermans in Griekenland

Eurocommissaris Frans Timmermans zal Koningsdag doorbrengen in het Griekse Delphi. Hij zal daar het Delphi Economic Forum bijwonen. Tijdens deze conferentie spreken beleidsmakers met leiders uit het bedrijfsleven en met academici over de huidige uitdagingen op het gebied van sociaal en duurzaam groeien in Griekenland, Europa en het Oostelijke Middellandse Zeegebied.

Genetisch gemodificeerd katoen

Vandaag discussiëren Europarlementariërs over productie met genetisch gemodificeerd katoen. Dat is katoen op basis van planten waarvan de mens het DNA heeft aangepast. Genetische modificatie kan ervoor zorgen dat planten beter beschermd zijn tegen insecten. Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) is in het Europees Parlement is één van de verantwoordelijken voor het behandelen van dit onderwerp.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie