Speelschema | Hoekstra mag aan de champagne, Nigeria en groene obligaties

2 min. leestijd
Bron foto: iStock

Vandaag weet kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra of het licht van het Europees Parlement écht op groen gaat. Verder stemt het Europees Parlement over groene subsidies.

Hoekstra

Gisteren kreeg Hoekstra na zijn schriftelijk herexamen dan toch het nieuws te horen dat twee derde van de coördinatoren van de milieucommissie in het Europees Parlement zijn kandidatuur steunt. Maar een persconferentie om dit te vieren zat er nog niet in, omdat zijn team na de politieke spelletjes van deze week eerst écht zeker wil zijn. Vandaag stemt nog het volledige Europees Parlement over zijn kandidatuur.

Nigeria

SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen organiseert een conferentie met de advocaat van Yahaya Sharif-Aminu. De jonge Nigeriaanse zanger zei dat hij een imam van een bepaalde minderheid meer prees dan de profeet Mohammed. Daarvoor krijgt hij de doodstraf. Ruissen wil deze strenge blasfemiewetten, die minderheden zoals christenen treffen, aankaarten.

Groene obligaties

Vandaag stemt het Europees Parlement definitief over een nieuwe groene obligatiestandaard voor overheden en bedrijven. Er moet met een eenduidig label komen zodat beleggers weten dat hun groene obligaties niet enkel in naam groen zijn. 

PvdA’er Paul Tang was hoofdonderhandelaar namens het Europees Parlement: “Deze nieuwe standaard brengt vertrouwen en transparantie naar de markt voor groene obligaties. Met het kopen van een Europese groene obligatie weten investeerders dat ze een echte bijdrage leveren aan de transitie van onze economie.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie